Monday, November 16, 2009

"NaSi iMpiT;KuAh KaCaNg RaMpAi DaGiNg"



Haa; nielah dia...Makan 6 ketul jer Nasi Impit semalam...Sebab Nasi kan;Oppsss (ada maksud tersirat) Heheheiiii:)...
Nasi Impit yang siap dipotong...
Kuah Kacang Rampai Daging untuk dimakan bersama Nasi Impit...
Petang semalam godek-godek kat dapur,nampak lebihan kacang yang digoreng ritu dan beberapa bungkusan kecil Nasi Impit Adabi...
Ooppsss terlintas pulak nak makan Nasi Impit...
Hari pun hujan lebat petang semalam...
Irama muzik yang merdu berkeroncong dalam perut aku...
Pas buat cucur goreng;aku buat Kuah Kacang dan rebus Nasi Impit...
Sebab sayangkan Kacang dan Nasi Impit Adabi tu...
Cucur goreng pun sedap juga makan bersama dengan kuah kacang nie...
Nikmati makan petang semalam dengan sedapnya;walaupun menu yang agak simple...
Yang penting sodappp...
Kuah kacang tu aku rampaikan dengan daging...
Kekadang aku suka juga rampaikan dengan sotong kering atau ayam...
Potong dadu...
Memang sodappp...
Tak adalah makan kuah kacang kosong jer...
Tetapi kacang pulak, aku suka blend hancur,sebab tak suka struktur kacang yang agak kasar...
Senang nak cerna dalam perut nanti...
Kalau Mama aku pulak;suka kacang diblend kasar...
Katanya lebih sedap dan terasa...
Citarasa masing-masingkan;tak sama...
Berlebihan pun aku buat...
Dapatlah bawa bekal dan lunch hari nie kat office dengan nasi impit:)...







10 comments:

suhaila-ab said...

lenkali post kat melaka sikit...

adiwarnatasya said...

Kak Su,
Okie2;)..

KilauJauharah said...

hui dah nak nak kawen mmg ar rajin masakkkkk...

adiwarnatasya said...

Ara,
Preparation awal:)

cik EPAL said...

perghh..saya suka gila benda ni kalau time rayaa ;)

adiwarnatasya said...

Cik Epal,
Tak raya pun kalau suka leh jer buat:)

LayarLara said...

amboiii sodapnyaaaa..

feveret kanda kuah kcg ni...

kanda suka ratah gitu jeeeee...

nyum...nyum.....

adiwarnatasya said...

Kanda,
Yummmmmmmy:)...

cik EPAL said...

tapi malas nak buat..haha

adiwarnatasya said...

Cik Epal,
Rajin2 kan laa heheheiiii:)