Sunday, November 8, 2009

"KaRiPap DaGiNg MeNu Di PaGi MiNgGu"

Perghhh Sodappp;Pedas...
Karipap yang siap digoreng dan sedia tuk dimakan...
Karipap yang tengah digoreng...
Karipap yang siap dikelim...
Wahhh...inti karipap daging yang telah siap dimasak....
Lepas habis kelas semalam;dah rancang tuk buat karipap...
Dalam perancangan sebenarnya nak buat karipap sayur...
Disebabkan hujan terlalu lebat dan basah lenjun semalam;tak berkesempatan tuk singgah pasaraya tuk beli bahan-bahan basah (sayur-sayur)...
Akhirnya buat keputusan buat karipap daging je laa...
Jadi;dipagi minggu nie sarapan pagi dengan karipap daging...
Inti karipap daging nie kesukaan family...
Kalau kat kampung;Mama selalu suruh buat inti karipap...
Mama pulak buat kulitnya...
Kami kelim sama-sama...
Puas;dapat makan karipap yang dibuat sendiri...
Kalau beli karipap kat luar pulak;susah nak jumpa yang betul-betul sedap...
Buat kata Mama;kesedapan karipap bergantung pada inti dan kulitnya...
Kedua-duanya memainkan peranan utama...
Lebih baik buat sendiri...
Lagi puas hati kan:)...
Note:Selamat Berehat Dihujung Minggu Bersama Family & Kawan-Kawan Tersayang:)






21 comments:

iqa said...

wahhh..hebat!saya suka karipap daging..hehehe

Ad said...

cantik kelim...

satu bijik amik masa 10 minit kaaaahh???

*matilah kutuk tunang sendiri

adiwarnatasya said...

iqa,
Nnt jue buat,jue bagi naa:)
Tapi kena mai Melaka laa...

adiwarnatasya said...

Ad,
Tak la.Kejap je kelim tu.
Tak sampai pun 2 minit.Ni kan pulak 10 minit...Ekekekkk:)

Amir Hazree said...

abg pernah try letak cheese dalam karipap yang kak intan buat....pergh....best woo!!!abg ni hantu keju!lagi manyak cheese,lagi wonderful!!

Shida said...

Sedapnya karipap, akak buat karipap memang fail...malu dgn Adi.

adiwarnatasya said...

Abg Amir,
Wahhh idea yg bagus tu...
Leh try nie:)

adiwarnatasya said...

Kak Shida,
Takper2...
Nnt belajar dengan adiwarna naa:)

adibah said...

nampaknya dindaku ini.. semakin rajin prektis masak ye.. chaiyo! chaiyo! :-)

KilauJauharah said...
This comment has been removed by the author.
KilauJauharah said...

wawawa...pandai ko kelim karipap ekk..aku fail kalo kelim karipap sih! time mak aku wat karipap mesti aku takde kat umah cemana la nak blaja?(alasan..haha)

adiwarnatasya said...

Kanda,
Haa...haa...
Oppsss:)...

adiwarnatasya said...

Ara,
Hang mai belajar dgn aku laa kelim karipap...
Nnt aku ajarkan:)...

DrSam said...

dihari minggu kalau hidangan yang simple tapi enak macam tu pun sudah memadai.

adiwarnatasya said...

DrSam,
Betul tu.

cik EPAL said...

sedapnya karipappp...lama x makan ;)

adiwarnatasya said...

CikEpal,
Memang sodappp:)
(Ooppsss;Tetiba puji karipap sendiri laa pulak).

LayarLara said...

Intinya kelihatan sangat menggodasss..

adiwarnatasya said...

Kanda,
Memang menggodasss:)...
Pedas tu kanda:)...

kirana said...

Teringat kali pertama akak belajor mengelim karipap nih! Hancussss....

adiwarnatasya said...

Kirana,
Takper2...
Yang penting ada kemahuan belajar naa:)