Thursday, January 14, 2010

"AdAkAh SePeRTi ANaK AnJinG???"

Comel Tak???
MaCaM AnaK AnJiNg Tak???
TaK SaBaR NaK TuNgGu BaBy HaMsTeR Nie MeMbEsAR:)...
Baby Hamster Berusia Dua Minggu Lebih...
Korang rasa macam anak anjing tak baby hamster haku nie???...
Adakah patut kawan haku kata macam rupa anak anjing baby hamster haku nie...
Bila tengok & teliti baik-baik;betui gak apa kata kawan haku tuu...
Hehehhh:)
Sumer ada tujuh ekor tapi malangnyerrr ibu hamster dah telan seekor anaknyer...
Geram betuiii haku kat Taby...
Takat nie Taby dah pandai jaga anak-anaknya tuk kali kedua...
Tak macam first time dulu Taby telan sumer anaknya empat ekor...
Giler pembunuhan kejam;seekor ibu makan sumer anak-anaknya...
Nasib binatang!!!...
Kalau tak haku dah hantar ke balai polis...
Kasi sumbat dalam penjara...
Blehhh ker gitu???...
Hehehhh:)
Si Tab plak haku suka caranya...
Seekor bapa yang penyayang...
Duk dalam satu sangkar tapi tak sentuh langsung anak-anaknya tuk kali ni...
Suka bawak diri jauh-jauh...
Kononnya berlakon ngan hakulah tu...
Maybe takut kat haku kot...
Kalau berani;buatlah perangai confirm haku asingkan nanti dalam sangkar lain...
Masa first time Taby beranak;haku asingkan Tab dlm sangkar lain...
Mak aii kesian plak dia haku pisahkan...
Sampai luka-luka mulut Si Tab sbb gigit besi sangkar nak kuar...
Sebab tak bleh berpisah ngan Si Taby...
Tak sampai hatilah plak nengoknyer...
Rasa macam haku yang kejam sangat...
Bila satukan semula ewahhh macam jejak kasihanlah pulak...
Bertemu;sukanya Tab & Taby...
Macam dah berpisah setahun...
Hehehhhh:)
Baby hamster haku nie baru berusia dua minggu lebih...
Masih menyusu...
Sama macam ibu kucing susukan anak-anaknya...
Masa baru lahir;rupa baby hamster merah-merah...
Selepas dua minggu lebih;dah mula nak tumbuh bulu...
Haku bagi Si Taby makan carrot setiap hari...
Minum air sayur...
Supaya cukup vitamin dalam badannya tuk susukan anak-anaknya...
Supaya anak-anaknya sihat...
Membesar dengan comel:)...
Belum membesar lagi; baby hamster nie dah ada kawan-kawan haku yang nak...
Tak per haku bagi free jer;tak yah bayar...
Sabar-sabar;pas baby hamster ni tak menyusu lagi;haku bagi korang...
Kata my honey pas ni hamster ni akan beranak lagi...
Dalam kuantiti anak yang banyak...
Siapa plak nak jaga banyak-banyak nie...
AduhHh!!!
Haa;sesiapa yang nak bela anak hamster tu britahu haku...
Haku bagi free jer...
Hambiklah korang;sumer pon tak apa...
Just beli sangkar jer...
Hamster haku ni "Hamster Winter"...
Confirm comel...
Tak gigit...
Memang jinak sesangat...
Saiz badan yang kecil dan tak membesar...
Bulu badan yang gebu macam bulu kucing...
Tetiba haku promote hamster plak nie...
Hehehhh:)
Enam ekor atas tu sumer dah ada tuan...
Tunggu kelahiran seterusnya nanti yer...:)
Note : Cik Adi teringin nak makan "Cake Secret Recipe"...Balik kang nak pi beli:)




13 comments:

cik EPAL said...

dah besar nanti comel :)

adiwarnatasya said...

Kan...Kan Cik Epal:0

idot said...

huhuhu....

waduh... comelll tapi...
selamat menjaga baby2 baru tu...

KilauJauharah said...

mmg comei tp xlarat nak menjaganya kang..nak bg org bela..syg plak..jd kalo ara..xbela langsung ar jwbnyaa...

Aini said...

Haish.. geli.. kecik cinonet sgt..adoi..huhu

Ad said...

awat sikit sgt habuk kayu tu..sian pops tu nak tido..


lain sgt kan kaler dia dgn parents dia

adiwarnatasya said...

Idot jaga kojap jer:)

adiwarnatasya said...

Ara,
Tu laa pasal...
Sayang tu mmg sayang;kalau byk sgt parah gak hehehhh:)

adiwarnatasya said...

Jue pon tak pernah pegang lagi Aini...Takut kang kena makan lagi Baby Hamster tu;)

adiwarnatasya said...

Kay;jue tambahkan lg habuk kayu tu.
Ha ahh lain kan ad...Kot dh besar; baby tu berubah kaler x tahu laa kan:)...

Love Says it All~ said...

BRIDAL MAKEUP CLASS (2-DAYS CLASS)!!

WHEN: 23RD & 24th january 2010
WHERE: EYRA RIZAL MINI STUDIO
HOW MUCH: RM500

**CLASS INCLUDING HAIR + SHAWL STYLING
**LUNCH, MAKEUP TOOLS & PRODUCTS WILL BE GIVEN
**GOODIE GIFT SUCH AS M.A.C EYESHADOWS/LIPSTICK WILL BE GIVEN(DIFFERENT GIFTS WILL BE GIVEN TO EACH AND EVERYONE OF U.)
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN.

LIMITED SEATS UP TO ONLY 10PAX!!
REGISTER LATEST BY 20TH JANUARY 2010 @ 9PM

WWW.EYRARIZAL.COM
0162128740
FB: EYRA RIZAL @ EYRA RIZAL TOUCH

Zumairi said...

hamster beranak rupanya Paksuu ingatkan bertelur hehe;-)

adiwarnatasya said...

Apa arr Pak Suu nie mmg laa hamster beranak...Bertelur ikan laa..Hehehhh...