Monday, June 15, 2009

"Festival Indian"








Walaupun lambat masuk pic nie dalam blog...
Tapi nak cerita juga...
Secara tak langsung pergi Festival nie...
Nak mengenali adat dan budaya masyarakat India...

Memang best Festival nie...
Pelbagai yang dapat diketahui dari segi pakaian sari yang merupakan pakaian tradisional kaum India, makanan Indian terutamanya manisan, kasut, barangan hiasan kaum India, herba, rempah ratus dan lain2...
First time merasa ladu dan manisan yang diperbuat daripada susu lembu...
Mula2 tak lalu juga nak makan...
Pas makan sedap pulak rasanya...
Rasa seperti susu...
Dan sungguh lembut serta cair di lidah...

Kain sari yang didatangkan dari India memang cantik-cantik...
Unik buatannya...
Kalau buat baju kurung memang cantik...
Dan amat sesuai...

Adiwarna pergi dengan kawan-kawan jenjalan satu hari di Mid Valley pada ritu...
Biasalah perempuan nie...
Makan-makan, shopping dan pas tu secara tak langsung pergi Festival nie...
Nyarislah kawan Adiwarna yang seorang tu Mamak islam...
So, dia tahulah adat dan budaya kaum India nie...












4 comments:

Shida said...

Akak tau ad afestival ni dr berita,
Adi ada beli kain sari utk raya tak? Tapi kain sari ni boleh tahan,kan harganya.

Adiwarnatasya said...

Kak Shida,
Tak belilah akak...
Tapi okie la harganya.
Tak terlalu mahal sangat:)

KilauJauharah said...

Nak tgu featival dr negara matahari terbit hehe...kalu ada alert yek!

Adiwarnatasya said...

Ara,
Yo!!!
Bleh join sekali...
Huhuhu