Jangan kehairanan:)...
Owahhh!!!
Spera atau Epol-Epol...
Itu namanya...
Pernah makan tak kuih ini...
Haa;
Kulitnya memang sama dengan karipap...
Begitu juga dengan kelimnya...
Apa yang kelainannya???
Haa;
Pada intinya...
Diadun dengan jintan manis;jintan putih;udang kering;serai;cili padi;bawang besar dan cili kering...
Sesiapa makan;pasti menyukainya...
Sangat-sangat sedap!!!
Hasil kelimnya 100% tangan Cik Adi...
Tiada sebarangan acuan diguna ya...
Owahhh Cik Adi memuji diri sendiri...
Yer laa siapa lagi nak puji diri sendiri kan...
Hiks!!!:)
Cik Adi sangat menyukai Spera atau Epol-Epol ini...
Sebab apa yer???
Haa;
Tak berminyak selepas hasil gorengan...
Kersing sahaja!!!
Apa rahsianya???
Sudah tentu adunan doh yang dibuat Cik Adi sangat-sangat istimewa...
Thanks kepada Mama Cik Adi yang sentiasa menurunkan ilmunya...
Along sayang Mama:)
::Zai Jian::
5 comments:
cm sedap jaa
nk rsa ckit leh ark
cm sedap jaa
nk rsa ckit leh ark
tengok pun nampak sedap, kalau makan memang lagi sedap. pertama kali dengar perkataan Spera atau epol-epol. Asal dari mana perkataan ni Cik Adi?
p/s: FYI, sebelum ni saya tak boleh access blog ni dari list saya.
*Memang sedap MiE...
Spera atau Epol-Epol asal namanya Perak DrSam:)
*Patutlah FYI lama dah tak menyinggah blog Cik Adi...Gitu ceritanya...Ok;thanks DrSam:)
Post a Comment