Saturday, June 19, 2010

"Spera atau Epol-Epol:)"














































Jangan kehairanan:)...
Owahhh!!!
Spera atau Epol-Epol...
Itu namanya...
Pernah makan tak kuih ini...
Haa;
Kulitnya memang sama dengan karipap...
Begitu juga dengan kelimnya...
Apa yang kelainannya???
Haa;
Pada intinya...
Diadun dengan jintan manis;jintan putih;udang kering;serai;cili padi;bawang besar dan cili kering...
Sesiapa makan;pasti menyukainya...
Sangat-sangat sedap!!!
Hasil kelimnya 100% tangan Cik Adi...
Tiada sebarangan acuan diguna ya...
Owahhh Cik Adi memuji diri sendiri...
Yer laa siapa lagi nak puji diri sendiri kan...
Hiks!!!:)
Cik Adi sangat menyukai Spera atau Epol-Epol ini...
Sebab apa yer???
Haa;
Tak berminyak selepas hasil gorengan...
Kersing sahaja!!!
Apa rahsianya???
Sudah tentu adunan doh yang dibuat Cik Adi sangat-sangat istimewa...
Thanks kepada Mama Cik Adi yang sentiasa menurunkan ilmunya...
Along sayang Mama:)
::Zai Jian::

5 comments:

! .MiE. ! said...

cm sedap jaa
nk rsa ckit leh ark

! .MiE. ! said...

cm sedap jaa
nk rsa ckit leh ark

DrSam said...

tengok pun nampak sedap, kalau makan memang lagi sedap. pertama kali dengar perkataan Spera atau epol-epol. Asal dari mana perkataan ni Cik Adi?

p/s: FYI, sebelum ni saya tak boleh access blog ni dari list saya.

adiwarnatasya said...

*Memang sedap MiE...

adiwarnatasya said...

Spera atau Epol-Epol asal namanya Perak DrSam:)

*Patutlah FYI lama dah tak menyinggah blog Cik Adi...Gitu ceritanya...Ok;thanks DrSam:)