Sunday, April 25, 2010

"BuKaN PeStA atau KeNdURi".....











"LiHaTLaH KaMi..."
Sekali pandang macam berpesta pun ada...
Macam kenduri pun ada...
Inilah yang dinamakan pesta melengkapkan assignment dan portfolio kami...
Dari pagi ke petang kami di kolej mengambil 2 soalan modul lagi yang telah pun diserahkan pada hari ini oleh pensyarah...
Memang mencabar soalannya...
Semua bertungkus lumus hendak menyiapkan assignment yang diberi mengikut tarikh yang ditetapkan...
Pensyarah semua sibuk memberikan penerangan;
Bagaimana hendak menyusun dan melengkapkan portfolio mengikut tetapan...
Bulan May pun tak lama lagi...
Pantasnya masa...
Sekarang perlu bijak untuk membahagikan masa yang ada...
Masa siapkan soalan-soalan assignment...
Lepas itu dua minggu masa pergi ke kolej buat presentation...
Masa untuk memerah otak belajar...
Dan akhirnya masa menduduki FINAL EXAM...
Ternyatanya masa terdekat ini perlu jaga pemakanan diantaranya :
Jangan makan organ dalaman seperti hati...
Jangan makan buah epal masam atau asam-asam...
Ini boleh menumpulkan ketajaman fikiran...
Dah ternyata semua di atas itu kesukaan Cik Adi...
Owahhh...
Seharusnya makan banyak :
Buah kismis 7 biji setiap hari...
Minum susu...
Minum air penerang hati...
*Teringat pula masa exam SPM dan STPM dulu...
Inilah yang selalu dibuat:)...
*Buat semua dan diri sendiri...
"Semoga semua BERJAYA dan buat PALING BAIK untuk PRESENTATION & FINAL EXAM...
InsyaAllah;Aminnn:)...
Note : Masa untuk Cik Adi tidur dah ni...;
"Wan An;Zai Jian:)"

6 comments:

DrSam said...

nampak memang bersungguh sekali menyiapkan assignment. Semoga dipermudahkan segala urusan.

pak long said...

salam...
ingatkan ada pengambaran drama swasta .....
moga terus cemerlang

adiwarnatasya said...

Thanks DrSam:)

adiwarnatasya said...

Hehehehhh...
Thanks Pak Long:)

AZANI said...

salam adi
teringat masa saya belajar
istilah mugging....lewat malam krkadang membawa ke pagi...

adiwarnatasya said...

Lewat malam ke pagi sudah tentu En.Azani.

*tu laa alam belajar:)