Bukan monyet sahaja yang makan pisang yer...
Pisang tanduk yang sedap ini seharusnya dibuat Pengat...
Kalau pisang ini muda, sudah lama Cik Adi kerjakannya jadikan kerepek...
Yumm...yumm...:)
Thanks Kak Norlinawaty kerana memberi pisang tanduk ini kepada Cik Adi...
Cik Adi campurkan pengat pisang tanduk ini bersama biji sagu...
Diletakkan secubit garam, gula merah, gula dan santan...
Agak-agaklah mengikut citarasa...
Jangan terlalu manis sangat ye...
Sekiranya nak wangi, boleh letak bersama simpulan daun pandan...
Memandangkan daun pandan tidak ada, Cik Adi tidaklah meletakkanya...
Kadang tu Cik Adi suka juga campurkan pengat pisang ini bersama hirisan jagung...
Sedap!!!...Cubalah...
Sesuai dijadikan menu minuman petang dan pencuci mulut...
SeLaMaT MenCuBa!!!:)
::Zai Jian::
5 comments:
pengat pisang..my fereret too!
musim hujan dan petang-petang ni memang kena kalau dihidangkan pengat pisang yang panas-panas...
musim hujan dan petang-petang ni memang kena kalau dihidangkan pengat pisang yang panas-panas...
Owahhh KilauJauharah mai la umah Cik Adi...Bleh Cik Adi masak pengat pisang nie;)
Betul tu DrSam:)
Post a Comment